BelépésKi olvas bennünket?
Oldalainkat 8 vendég böngészi

A Kastamonu bútorlap gyár Török érdekeltségi körbe tartozó bútorlap gyárak tagja. A csoport 9 gyárat tartalmaz, és folyamatosan terjeszkedik.

A Kastamonu bútorlapgyár Romániában található, így ez kedvező a Magyar bútoripar számára a hely közelsége miatt.

Mit tudunk jelenleg a Kastamonu bútorlapokról?

Kiváló a minőségük, ezt a feldolgozó lapszabászatok, bútorgyártók egyöntetűen állítják. Jó és tömör a bútorlap szerkezete, és a laminálás is jó vastag rajra. Ez nekünk akik a faiparban dolgozunk jelentős hír, mivel a megmunkálás minőségét jelentősen befolyásolja a bútorlap gyártási minősége.

A Kastamonu bútorlapgyár most épült, a legmodernebb technológiávan termel, így ez természetesen a minőségben is meglátszik.

Valljuk be, hogy a Magyar piacon az akciós bútorlapok árai eléggé le vannak csontozva, így azokat már nem nagyon lehet a minőség rovása nélkül csökkenteni. Jelenleg a piaci szereplők akciós bútorlapjainak a minősége sajnos elég gyatra, még a gyémánt elővágós megmunkálás ellenére is.

A Kastamonu akciós bútorlapok minősége azonban megegyezik a többi, emelt árkategóriájú bútorlapjainak a minőségével (saját tapasztalat):

-tömör lapszerkezet, nincs kispórolva az anyag belőle

-vastag laminálási réteg

Mit okoz ez nekünk? Természetesen jobb minőséget, ami egyáltalán nem mindegy a végén elkészült bútorok minőségét tekintve!

Milyen színekkel dolgozik a kastamonu bútorlap gyár?

Az akciós bútorlapok között megtalálhatjuk a 344-es cseresznyével, a 381-es bükkel, a 1792-es calvadossal teljesen megegyező alapszíneket is, és még jó párat.

A Kastamonu bútorlapok színskálájában sokkal izgalmasabb, hogy az emelt kategóriájú Kronospan és Egger színekre is vannak alternatíváik!

Kíváncsian várjuk, hogy mit okoz a Kastamonu a 2013-as évben a Magyar piacon, milyen térhódítást fognak végrehajtani, és mi lesz erre a versenytársak ellenlépése!

Úgy gondolom, hogy ennek a végén az asztalosok és a végfelhasználók lesznek a nyertesei, mert a piaci szereplők a fokozottabb versenyhelyzetben nem emelgethetik áraikat kedvük szerint, és ez jótékony hatással lesz a bútorlapok vételi áraira is.