"ÉLZÁRÓ BEREDNEZÉS BESZERZÉSE A GBN 01 FAIPARI BT. TÖRÖKSZENTMIKLÓSI TELEPHELYÉN"

 

A GBN 01 Faipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság miskolci telephelyén egy Biesse Akron 1440-A élzárógépet vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 10,37 millió forintos támogatás segítségével.

 

A társaság 2001-ben alakult, megalakuláskor a főprofilunk a bútorlap szabászat volt, amit évek alatt folyamatosan bővítettünk, főként a CNC megmunkálási területen. Elsősorban iroda-, konyha-, iskola-, óvoda-, valamint gardrób bútorok gyártásával foglalkozunk.

Fejlesztésünk célja volt a versenyképességünk javítása a nagyobb hozzáadott érték tartalmú termékek gyártása. A társaságunk a beszerzett gép segítségével bővíti a magas minőségű termékeinek termelését, így megőrizi versenyképességét a piacon. Az új élzáró berendezéssel vízálló zárással tudunk termékeket gyártani.

A projekt keretében megvásároltunk egy Biesse Akron 1440-A élzárógépet. A gép korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezés. A beszerezett technológia egy nagypontosságú faipari gép, ez a társaságunk részére egy eddig nem használt új technológia bevezetése, mellyel kitűnő minőséget tudunk elérni. 2015.12.10.-én megrendeltük a berendezést, 2016.05.17.-én megtörtént a szállítás és 2016.06.01.-én az átadás-átvételük is. A gépet aznap hasznosításba vettük. Az utolsó kifizetés 2016.05.09.-én történt meg.

 A fejlesztés során beszerzett gépet azonnal hasznosításba vettük, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a társaságunk napi működésébe. A társaságunk megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszköz működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

A projekt megvalósítása során beszerzett eszköz hozzájárul, hogy a társaság a piac szignifikáns szereplője legyen, ezáltal növekszik értékesítésünk modernizációja. A projekt megvalósítása hozzásegítette a társaságot versenyképességének javításához és a bevételeinek növeléséhez. A projekt során megvásárolt eszköz a minőségi technológiát testesíti meg, és mindenben megfelel az Európai Unió által támasztott szigorú biztonsági előírásoknak.

 

„A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a közel 10,5 millió forint európai uniós támogatás segítségével.”

 

 A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.2-15-2015-01271

Támogatás mértéke: 50%

A projekt befejezése: 2016.06.01.